nedelja, 19. julij 2015

Na začetku novega


Živimo v izjemno burnem obdobju človeške zgodovine. Hitrost sprememb je tako velika, da jim komajda sledimo, kaj šele, da bi se jim uspeli sproti prilagajati. A morda, če je verjeti številnim informacijam, dogodkom in znamenjem, bo že relativno bližnja prihodnost prinesla spremembe, ki si jih danes komajda lahko zamislimo.

Po informacijah, ki jih že skorajda štirideset let objavlja Benjamin Creme, bo v bližnji prihodnosti v svetovno javno življenje v vlogi učitelja človeštva vstopil Maitreja. Pojasniti, kdo je Maitreja, je zahtevna naloga, tako ljudjem, ki so verni, kot tudi tistim, ki to niso. Ljudje le stežka spremenimo svoja prepričanja.

Da bi ljudje laže sprejeli tako ne-verjetno novico, se po svetu že vrsto let pojavljajo številna znamenja in nenavadni dogodki, ki jih nekateri poimenujejo kot čudežne, drugi pa znanstveno-fantastične (Temna materija in druge nenavadnosti). O nekaterih pojavih se previdno izrekajo celo najvišji predstavniki vlad po svetu, med njimi tudi ameriški predsednik Obama (Ničesar ne smem razkriti).

Benjamin Creme pa ne deluje sam, temveč v okviru neprofitne organizacije Share International, katere že ime samo (v slovenščini Medsebojna delitev dobrin na mednarodni ravni) poudarja eno temeljnih Maitrejevih prioritet, ki človeštvo lahko vodi v prihodnost brez vojn, pomanjkanja (805 milijonov) in uničenega okolja. Ta prioriteta je medsebojna delitev dobrin (Čas je za medsebojno delitev dobrin).

Velika verjetnost pa je, da bomo ta velik in nujen korak v prihodnost storili šele, ko nas bo streznil še en globalen borzni zlom (Popotresni sunek), po katerem bomo spoznali, da potrebujemo resnične spremembe v smeri medsebojne delitve dobrin in sodelovanja.

Prihodnost bo vsekakor vznemirljiva. Ne zavrnimo je kar tako.


Slika: Small Business Trends

Ni komentarjev: