ponedeljek, 21. september 2020

Maitreja in delitev dobrin


Zgodbo o Maitreji, svetovnem učitelju, sem prvič slišal pred več kot petindvajsetimi leti. Od takrat mi ne da miru. Čeprav je zgodba za povprečno izobraženega človeka 21. stoletja zares nenavadna, pa se mi vendarle zdi nekako zelo verjetna. Eno je osebno prepričanje, drugo pa so različni dogodki in znamenja, ki se v zadnjih desetletjih intenzivno pojavljajo v svetu. Mediji se tej zgodbi močno izogibajo, zato se s tem ukvarja le nekaj posameznikov in skupin.

Angleški slikar in ezoterik Benjamin Creme (1922 – 2016) je bil več desetletij nekakšen glasnik oziroma pričevalec postopnega prihoda učitelja sveta in skupine mojstrov modrosti. Seveda pa ta zgodba lahko globoko pretrese našo standardno predstavo o svetu. A če ji pozorno prisluhnemo, se nam lahko zdi, da delčke zgodbe morda že poznamo, le pozorno moramo slediti tako religioznim kot znanstvenim namigom.

Znaten del sveta na primer verjame v reinkarancijo, to je ponovno rojstvo. A tudi znanost ve, da energije (in materija je le zgoščena energija) ni mogoče uničiti, le prehaja iz ene oblike v drugo. En del sveta pa verjame v neumrljivo jedro človeka, dušo. Morda pa so vse to le delčki resnice, ki pojasnijo marsikaj, kar se nam danes zdi nemogoče ali čudežno. (Še pred 200 leti, bi bilo na primer letalo za večino ljudi čudežno.) (Več: Nauk večne modrosti).

Maitreja, v skladu s tem, kar je poudarjal Benjamin Creme, prihaja na čelu tako imenovanih samouresničenih ljudi, ki so tekom dolge evolucije dosegli (iz našega vidika) popolnost oziroma mojstrstvo – od tod poimenovanje mojstri modrosti. Z ljudmi ostajajo kot nekakšni skrbniki njihove evolucije in učitelji. Kajti več kot jasno je, da smo močno skrenili iz poti evolucije in se znašli na samem robu propada.

Še zlasti pa mi je blizu ideja medsebojne delitve dobrin, ki jo Maitreja ves čas postavlja v samo središče ukrepov za prehod v novo obdobje človeške zgodovine. Le z medsebojno delitvijo dobrin lahko odpravimo največji zločin človeka proti človeku – skrajno revščino in umiranje zaradi pomanjkanje najosnovnejših dobrin, čeprav jih je na svetu za vse dovolj.

Ideja medsebojne delitve je tako ključnega pomena za našo prihodnost, da je Benjamin Creme za namene posredovanja informacij o Maitreji ustanovil mednarodno organizacijo Share International, kar dobesedno pomeni mednarodna delitev.

In kaj ovira Maitrejev prihod v javno življenje človeštva: predvsem naša (ne)pripravljenost. Na koncu pa še eno izmed Maitrejevih sporočil človeštvu:

"Prijatelji moji, pozorno prisluhnite, kajti vsem vam prinašam upanje v konec vaših težav, v novo življenje za vse tiste, ki ste pripravljeni sprejeti potrebo po pravičnosti in miru. [Pomanjkanje] tega dvojega, pravičnosti in miru, je danes glavna ovira na vaši poti. Pot do pravičnosti in miru je lahko najti. Zahteva le, da sprejmete medsebojno delitev dobrin. Delite si med seboj in spoznajte prihodnost. Zavrnite delitev in za človeka ne bo prihodnosti. Življenje je preprosto, ko ga vidi oko poznavalca.
Naučite se, prijatelji moji, živeti preprosto in resnično ljubiti drug drugega.
Prijatelji moji, verjemite, da je to res, kajti tako je, da me boste videli prej, kot si lahko predstavljate. Že zdaj sem pri vratih, pripravljen, da stopim naprej in začnem s svojim bolj javnim poslanstvom. Imejte upanje in bodite dobre volje, kajti vse bo še dobro. Vse se bo uredilo."

Vir: Share International

2 komentarja:

Rubins pravi ...

Svetovni učitelj. Mojster belega bratstva. Kristus, Maitrea, Mesija...itd. V celotnem poslanstvu B. C. se je izražalo njegovo teozofsko ozadje. Njegova kanalizirana sporočila so bila resnično veličasna. A ubogi Creme, ni dočakal tega kar je toliko desetletij govoril. Nikjer ni zapisano njegovo poslednje kanalizirano sporočilo od Mojstra mojstrov. (razen če to ni ezoterična skrivnost). Njegov SHARE se je spremenil v iskalce znamenj na fasadah in oblakih prihoda "Kralja Svetlobe". In z Cremovo smrtjo so žal utihnila tudi Maitrejeva sporočila. Edina fotografija Mojstra Maitreje pa je iz daljnega l.1987. Če bi se Maitreja res nameraval utelesiti v novi dobi, bi mu priporačal bolši marketing. Tako pa je (mogoče še vedno)"previdno čakal da se ga odkrije", a raje bo žrtvoval cel svet kot pa da uporabi "svojo belo magijo". Tako share tone v pozabo enako kot Sai Baba in podobni, in kulti se spremenijo v spiritistične seanse. Pridemo, svetimo in ugasnemo v pozabo večnosti.

Rubins pravi ...

Svetovni učitelj. Ha! Mojster belega bratstva. Kristus, Maitrea, Mesija...itd. V celotnem poslanstvu B. C. se je izražalo njegovo teozofsko ozadje. Njegova kanalizirana sporočila so bila resnično veličasna. A ubogi Creme, ni dočakal tega kar je toliko desetletij govoril. Nikjer ni zapisano njegovo poslednje kanalizirano sporočilo od Mojstra modrosti. (razen če to ni ezoterična skrivnost). Njegov SHARE se je spremenil v iskalce znamenj na fasadah in oblakih o prihodu "Kralja Svetlobe"..kmalu. In z Cremovo smrtjo so žal utihnila tudi Maitrejeva sporočila. Edina fotografija Mojstra Maitreje pa je iz daljnega l.1987. Če bi se Maitreja res nameraval utelesiti v novi dobi, bi mu privoščil "bolši marketing". Tako pa je (mogoče še vedno)"previdno skriva in čaka da se ga odkrije", a raje bo žrtvoval cel svet kot pa da uporabi "svojo belo magijo". Tako share tone v pozabo enako kot Sai Baba in podobni, in kulti se spremenijo v spiritistične seanse.
Pridemo, svetimo in ugasnemo v pozabo večnosti.